Diverse

LGBT

Dacă vrei să-ți strici ziua, mergi pe net la vreo știre cu subiect mai delicat și citește comentariile. Știrea pe care am testat-o astăzi a fost cea cu oprirea filmului cu tematică legată de homosexuali de la Muzeul Țăranului Român de către niște ”eroi ai ortodoxismului” cu ghilimelele de rigoare. În comentarii evident dai (curajoși ca de obicei sub protecția anonimatului) de apărătorii fundurilor patriei.

Apreciez că cineva se gândește atât de mult la fundurile tinerilor influențabili care prin această reclamă pot lua trista și greaua cale a homosexualității. Zău că asta înțeleg din comentariile respective. Că homosexualitatea e un fel de boală care se ia sau că e o decizie conștientă a unor persoane slabe la minte, și odată trecut la homosexualitate, prin muuultă rugăciune și realizare a căilor greșite, poți reveni la calea cea fără de păcate care implică un vagin.

Oameni buni.. vă dați seama câtă lipsă de logică, de bun simț și până la urmă de credință? Care om normal la minte ar alege, în România mai ales, să fie homosexual? Când a ales de altfel cineva să fie heterosexual? Parcă îl și văd pe tînărul viitor țăran român uitându-se la horă la fundul lui Ion, apoi la sânii Anei și făcînd calcule ce să aleagă.  Ce te faci cu științele naturale care spun că orientarea sexuală nu e o alegere, e ceva cu ce te naști (și e și ceva care nu e exact alb sau negru, ci are și o mulțime de nuanțe de gri). Doctorii care spun asta nu știu ce spun? Dar când te îmbolnăvești, de ce nu o rezolvi doar pe bază de credință, mai te bazezi și un pic pe doctori.. acolo cum de știu ei ce spun?

Știu, biblia e împotriva homosexualității. Aceeași biblie care spune in Levitic 19:19 – ”cu haină țesută din felurite torturi, de lână și de in să nu te imbraci”. Evident nici cu combinație de poliester cu bumbac, că și ea conține mai multe ”torturi”. Sau acolo la ce se referă? Aceeași biblie care nu are între cele zece porunci violul sau pedofilia, dar are grijă să (Dt 5:12) păzești ziua odihnei. Aceeași biblie care trimite direct în iad nefericiții copii care mor înainte de a fi botezați. Culmea e că trăiesc cu impresia despre credință că e ceva minunat, ceva intim, despre legătura fiecăruia cu divinitatea, despre frumusețe sufletească și dorința de a fi mai buni. Partea comună a tuturor religiilor e compasiunea, exact acel lucru care lipsește cu desăvârșire celor deranjați de existența persoanelor gay. Pe același câmp albinele văd florile, muștele văd excrementele – e cam exagerat, dar cam așa e și cu biblia, fiecare vede ce vrea, în funcție de natura proprie.

Cum ar fi arta fără un Michelangelo, știința fără Newton, muzica fără Freddy Mercury, literatura fără Oscar Wilde, al 2-lea război mondial (plus bazele informaticii) fără Alan Turing. Și doamnele gay sau bisexuale și-au lăsat amprenta: Florence Nightingale, Frida Kahlo, Marlene Dietrich și Greta Garbo etc.

Cum se poate că majoritatea când vedem un baiat și o fată tineri pe stradă, de mână, surâzându-și cum numai doi îndrăgostiți pot, ne gândim la diverse lucruri romantice, la tinereți mai mult sau mai puțin pierdute, la lucruri frumoase. Când sunt în schimb doua persoane de același sex, de ce se schimbă lucrurile? De ce lumea începe să se gândească la lucruri urâte? Cu ce e dragostea lor diferită? Să nu aud că nu e naturală. Mai citiți un pic de biologie, e cât se poate de natural, la fel ca oamenii stângaci. Da, statistic sunt mult mai puțini, din cauza asta nu e natural? Ce ar fi ca în loc de homosexuali să ne luam de roșcați, că ăia sunt și mai puțini.. nenaturali furacioși de suflete ce sunt.

De ce unele lucruri care nu sunt boli sunt văzute ca boli, iar altele care sunt boli sunt văzute ca mofturi? Mă refer la depresie, care nu-i așa, trece cu ieșit un pic la soare, cu niște prieteni sau rugăciuni sau făcut de mișcare (și ca să fie clar, aici sunt ironic,  depresia chiar e o bolă, dar care e totuși tratabilă prin terapie și medicamentos).

Sunt și persoane gay care au probleme majore, dar a judeca toată comunitatea din cauza unor excepții e ca și cum am judeca persoanele heterosexuale doar uitându-ne la violatori. Sunt curios, câți din cei ce aruncă cu pietre pot spune cu subiect și predicat ce rău i-a facut lui sau unui prieten apropiat vreo persoană gay (poveștile de genul un prieten al unui prieten nu se pun – suntem sătui de fake news).

E atât de simplu de a nu mai fi atât de anti LGBT.. vorbește cu diverși membri ai comunității. Persoanele gay chiar nu vor să atragă persoane heterosexuale (pentru că nu au cum), chiar nu vor să ”fure copii”, vor doar drepturi egale în fața legii cu cel al cuplurilor heterosexuale. Și ar vrea să fie normal să se plimbe de mână pe stradă și să poate face pe stradă ce orice cuplu heterosexual poate face. Nimic mai mult.  Toată lumea vrea să fie fericită, de ce pe unii îi deranjează fericirea altora și vor să le-o interzică?

Știu, încerc să folosesc logica acolo unde nu are ce căuta, undeva între tot felul de frici nerecunoscute. Nu, oamenii nu sunt egali decât la sfârșitul vieții (și dacă au noroc în fața legii). Fiecare clasifică oamenii în funcție de propriile valori, iar eu personal îi consider destul de inferiori pe cei care sunt împotriva comunității LGBT (probabil la fel cum și ei îi consideră pe membrii acelei comunități). Dar totuși ascult de logică, și dacă cineva vrea să îmi explice unde am greșit mai sus.. vă rog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.